Her zaman iyi yerde olan Artvin ve komşu illerindeki yurttaşlarımız Artvin Sohbet odalarına bağlanıp Arkadaşlıklar kurup Artvin Chat ile Muhabbet edebilirler.
Artvin , Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin doğu ucunda bulunan şehrimizdir. Önemli yolların geçtiği bir kavşakta yer alan Artvin şimdi de MiSSohbet Sitesi Artvin Sohbet odalarına ev sahipliği yapmaktadır.
Bir yandan Erzurum, Bayburt, Ardahan ve Ardanuç’a açılan Artvin, diğer yandan Batum ve Hopa’ya açılıp Sohbet’e katılarak güzel vakitlerini geçiriyorlar.
Artvin Chat odasına ev sahipliği yaptığı gibi birden çok kullanıcıları barındırabilir ve bu kullanıcılar artvinli hemşerilerimizle tanışıp güzel vakitlerini Artvin Chat kanallında geçiriyorlar.
Bunun yanı sıra Artvin Arkadaşlık sitesin’de ciddi arkadaşlıklar edinebilir ve bunu ilerletme yoluna gidebilirler.
Artvin sunucumuzda muhabbet etmek için her hangi bir üyelik istemeden artvin bedava sohbet odalarına katılın.
Artvin, Ahameniş döneminde, Gürcistan’da da yayılmış bir din olan Zerdüştiliğe bağlı olarak ortaya çıkmış bir yer adı olarak kabul edilir. Artvin Gürcüce kaynaklarda “Artvini” ve “Artavani” olarak geçer. 18. yüzyıl Gürcü tarihçi ve coğrafyacı Vahuşti de bu yerleşmeden “Artavani” olarak söz etmiştir. Bu yer adının kökü olan Arta, eski Farsça’dan gelir ve Zerdüştilikte “Aša” olarak da bilinen tanrının adıdır. Arta, sadece Artvin’e değil, Artanuci, Artahi, Artaani ve Artaşeni’ye de adını vermiştir. Artvin adı, Arta’ya Gürcücede kelimeye bir şeyi taşıyan anlamı veren “-ovani” sonekinin eklenmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Arta-ovani zaman içinde Arta-vani, Art-vani ve Art-vin’e dönüşmüştür. Artavani “Arta’yı barındıran yer” anlamına gelir. Bu da Artvin’de tanrı Arta adına inşa edilmiş bir tapınağın bulunduğunu göstermektedir. Arta adı inşa edilen tapınakların akarsu kıyılarında olduğu bilinmektedir. Artvin’deki tapınağın da, Çoruh Nehri kıyısıda, Artvin Kalesi’nin bulunduğu yer olduğu tahmin edilmektedir. 18. yüzyılın sonunda kaleme alınmış olan Gürcüce bir kaynakta kentin adı Artvanisi / Artavanisi (ართვანისი / ართავანისი) biçiminde yazılmıştır.
Ancak Artvin kentinin çevresinin adı Artvin değil, Ligani ve Livani’ydi. Kartlis Tshovreba’da bu yörenin adı sadece Nigali ve Nigali Vadisi olarak geçmektedir. Ancak Nigali daha geniş bir coğrafyanın adıydı. Bu adlandırmalar farklılıklar göstermekle birlikte, çok eskilerden gelen Nigali, Ligani ve Livani adının Osmanlı döneminde Livane ve Livana’ya dönüşmüş, Osmanlı kayıtlarında da Livana olarak yer almıştır.
Dağlık bir alanda Çoruh vadisinin sol yamacında meyilli bir arazide kurulmuş olan Artvin kenti, Borçka’ya değin olan kesimde Çoruh vadisini izleyen, Borçka’dan sonra da Doğu Karadeniz kıyı dağlarını Cankurtaran Geçidi ile Karadeniz kıyısındaki Hopa ilçesine bağlanmaktadır.
İklim tüm yıl boyunca yağışlıdır ve kışları ılık, her mevsim bol yağışlı bir iklim hüküm sümektedir. Çoruh nehrinin de etkisiyle daha az yağışlı, kışları pek sert geçmeyen ılıman bir iklim görülür.